Δραστηριότητες Αναψυχής

Για τους λάτρεις της δράσης, σας προτείνουμε βιωματικές δραστηριότητες μέσα στην φύση.

Rafting

Ξεκινώντας από την γέφυρα του Παπίγκου, οι επισκέπτες ενημερώνονται από τον οδηγό για την συμπεριφορά και τους κανόνες ασφαλείας εντός της βάρκας και είναι έτοιμοι για την περιπέτειά τους, διάρκειας (1,15) μίας ώρας και δέκα πέντε λεπτών έως το γεφύρι της Kλειδωνιάς, που σηματοδοτεί και το τέλος της διαδρομής.

Η μεταφορά σας γίνεται με το ιδιόκτητο λεωφορείο μας. Μετά το πέρας της διαδρομής, οι πελάτες μας θα έχουν δωρεάν βίντεο και φωτογραφικό υλικό της διαδρομής.

Τα πιο εντυπωσιακά ποτάμια για rafting στην Ελλάδα και της περιοχής μας είναι τα εξής: ο Αώος, το μοναδικό ελληνικό ποτάμι που εκβάλλει εκτός των ελληνικών συνόρων για μια μοναδική εμπειρία rafting. Ο Βοιδομάτης, που περνά από την καρδιά του Εθνκο΄θ Δρυμού Βίκου-Αώου κάτω από το Πάπιγκο και φημίζεται για τα πόσιμα νερά του και ο Άραχθος με πιο άγριο φαράγγι που δίνει ια ξεχωριστή εμπειρία. Ο Καλαμάς, ένα εύκολο ποτάμι για rafting, που οι αρχαίοι το χρησιμοποιούσαν για τις πλωτές μετακινήσεις τους και ο Βενετικός, παραπόταμος του Αλιάκμονα αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Kayak

Είναι αναγκαία η παρακολούθηση της σχολής για την σωστή και ασφαλή εκμάθηση, από προπονητή kayak ποταμού, του χειρισμού και της κατάβασης των αφρισμένων ποταμών με τα ευέλικτα μονθέσια σκάφη που προσφέρουν μια αλλιώτικη εμπειρία.

Hot Dog

Αν επιθυμείτε περισσότερη αδρεναλίνη και διαφορτικές συγκινήσεις από το rafting τολμήστε καταβάσεις ποταμών με μονιθέσια ή διθέσια φουσκωτά σκάφη Colorando. Μια καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα με πιο επιθετική και πιο γρήγορη τεχνική.

Trekking

Η ευρύτερη περιοχή της Τύμφης έχει καθιερωθεί σε έναν από του πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη.

Το άγριο τοπίο, η εναλλαγή των εικόνων, και οι διαφορετικού βαθμού δυσκολίας διαδρομές, δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να επιλέξει ανάλογα με την σωματική του κατάσταση την διαδρομή που του ταιριάζει.

Εμείς σας παρέχουμε τον ορειβατικό εξοπλισμό καθώς και έμπειρο οδηγό, εφόσον απαιτείται, για να απολαύσετε την βόλτα σας στην μαγευτική περιοχή της Τύμφης.

Εσείς θα επιλέξετε την διαδρομή και τον βαθμό δυσκολίας.

Αλπική Ζώνη

Αποτελεί μέλος της IRF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Rafting). Καθημερινά υλοποιούμε υπαίθριες δραστηριότητες, αναλαμβάνουμε αθλητικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεργαζόμενοι με δήμους, κοινότητες και άλλους φορείς και δημιουργούμε εταιρικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις τις κάθε εταιρείας.

Με την εμπειρία τους τα μέλη της Alpine Zone προσφέρουν ένα κοινωνικό έργο, μέσω της Ε.Ο.Δ. στο παράρτημα Ιωαννίνων. 2 άτομα είναι αρκετά για να φτιάξουμε το πλήρωμά μας και να χαρείτε τις ομορφιές των ποταμών μας.

Υπάρχουν πιστοποιημένοι οδηγοί και καινούριος εξοπλισμός. Όλα αυτά συμβάλλουν σε μια οργανωμένη και πλήρως ασφαλή κατάβαση, έτσι ώστε να απολαύσετε στο μέγιστο τις ομορφιές και την αδρεναλίνη, που προσφέρουν τα ποτάμια μας.